onsdag 5 april 2023

5 april - Linoljedoften står tät i ateljén

Som alltid när jag är väl på gång har jag många verk i tankar och händer. Linoljedoften står tät i ateljén och det egendomliga är att det jag knappt kunde klara förr om åren på grund av överkänslighet och allergi idag går alldeles utmärkt, eftersom jag sedan länge endast använder vattenbaserade oljefärger. 

Men lite trött blir jag allt framåt kvällen. Oljan oxiderar och släpper trots allt ut lite kemikalier och det blir också sena kvällar när arbetet hela tiden lockar och driver och jag svårligen kan slita mig från det sista penseldraget - bara det och sen ...

Det här är en oljemålning från slättbygden i närheten av min Målarstuga vid Tåkern. Där finns alltid Omberg med som fond. Motivet finns mest i mitt huvud, landskapet kan jag utantill. Ljuset och vädret växlar hela tiden; här med snöbyar över stubbåkern.

Oljemålning i arbete - 100 x 70 cm. Klicka gärna upp motivet!

Den är inte färdig än, den här oljan, men vad som kommer att hända med den vet jag inte säkert. Intuition och tillfälligheter blir ofta avgörande. Hoppas att du blir intresserad av att följa upp resultatet senare - när jag presenterar den färdig under Konstrundan 18 - 21 maj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar