torsdag 12 september 2013

12 september - Resa till Kavalla 9

.
Dagen idag har varit annorlunda - en turistdag.
Vi har nämligen hela gänget fått lära känna Kavallas brokiga och långa historia vid en guidad tur under en mycket väl tilltagen heldag.
Vår intendent Eleni hade ordnat en engagerad officiell turistguide som jag tror hette Ioannis. Han hade massor att berätta och vi promenerade sammanlagt minst en halvmil. Därför känner jag mig mätt och trött och orkar inte återberätta det hela just nu. Men jag återkommer säkert med blandade uppgifter om denna intressanta gamla stad senare när det hela har mognat lite mer.




Klockan börjar redan bli något sen men möjligen kan jag orka med att berätta att jag såg och hörde en eksångare igår. Den höll till i buskage av fikon och "blomman för dagen" under den gamla stadsmuren. Det är ingen sällsynt fågel här i Grekland och tämligen oansenlig är den också men den satte sig så vackert på en tunn hängande gren, att den fick fastna på ett papper. 
Jag har manipulerat akvarellen till en svartvit bild med monokrom blåton och så kan kanske verket blir både snyggt och mera konstnärligt. Sålunda gjorde jag det lite enkelt för mig idag. Det känns bra så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar