onsdag 11 september 2013

11 september - Resan till Kavalla 7

.

Igår kväll sammanstrålade huset alla gäster, åtminstone nästan alla, på altanen till samkväm och knytis.
Det var Christers afton. Han är liksom jag med i Svenska Tecknare och fastän vi har tämligen olika uttryck i vår konst och vårt skrivande, så kände vi båda att vi hade mest gemensamt ändå, mitt i den skara forskare av skilda slag som är här på bidrag och projektpengar med sträng arbetsdiciplin och absolut fokus på deadlines i främsta rummet.


Christer berättar om sitt liv och sin verksamhet.
Han är djupt engagerad i politiska frågor av "rättvisekaraktär" vilka utvecklas och presenteras i text och bild, men vid sidan om detta är han också alltid på spaning efter uppslag av "lättare" format. Han har t ex presenterat en bok med aforismer ur hundens synvinkel gentemot hussar och mattar, en bok byggd på bröllopsannonser och en liknande om dödsrunor.


Konstverk av Christer  Temptander

- När en bild är klar och utgiven lever den ofta sitt eget liv, förklarar Christer och berättar om händelsen vid Wounded Knee på sjuttiotalet, då siouxindianer ockuperade en kyrka till åminnelse av den grymma massaker på indianer som hade inträffat där etthundra år tidigare.
På olika sätt hade den bild, se ovan, som Christer gjort helt oberoende av detta, letat sig ut som affisch till demonstrationståget vid Wounded Knee.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar