lördag 4 mars 2023

4 mars - Vårvinterdagar

Jag har nu avslutat några dagars "vila från Lodjursengagemanget". Det blev väldigt mycket mot slutet, fast väldigt positivt med engagerade människor som skrivit och ringt varje dag. Nu löper protesterna mot den skamliga jakten på nästan av sig självt. Överallt i media, i TV, i tidningar och i radio skyller jägarkåren ifrån sig och hittar på ursäkter utan hållbara argument allt medan allmänheten rasar. 

Nu är det nog som det är det här året tyvärr. Vi får hoppas på någon självsanering i skyttekåren, att många drar öronen åt sig, medan alla vi som är av annan mening tar nya rejäla tag mot den eventuella jakt som kan tänkas planeras för 2024.

Hemma igen har jag sett både lärkor och tofsvipor. Våren är här, även meteorologiskt, och ljuset är på plats för tunga sinnen..

Fotonätverken har översvämmats av norrsken de senaste nätterna, så även från Ombergsbygden, men själv har jag missat hela föreställningen. Däremot har jag även i Stockholm, där jag varit en stor del av den gångna veckan, njutit av konjugationen mellan planeterna Venus och Jupiter. Häromdagen "kysste" de varandra.

Venus överst och Jupiter, på kvällshimlen i Ödeshög kl 18.15 idag.

Många har undrat över fenomenet och det sägs att frågesplater i media har svämmat över av undringar om misstänkta UFO:n och drönarangrepp. Tänk att det finns så mycket att lära sig av det som är både naturligt och vardag.

Vid Stora Lund, vid Vättern idag blåste en narigt frisk nordvästvind och skeppade våg efter våg in mot klipporna där de slogs till kaskader av droppar som glacerade stenar, kvistar, buskar och träd. Det var så vackert och spännande att jag kommer  ta mig dit igen snarast för att dokumentera mera och i detalj, nu när vintern har valt att vilja återvända.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar