tisdag 14 mars 2023

14 mars - Ateljé Gebbe just nu

Nu har jag blivit rörligare och förmår arbeta mer koncentrerat i ateljén efter min komplicerade fotoperation för ett halvt år sedan. Glädjen över detta bubblar gärna över och jag är full av inspiration och lust.

Förra veckan köpte jag fem liggande dukar i storleken 70 x 100 cm och direkt vid återkomsten till ateljén började jag lägga upp några riktiga längtans motiv. Nu målar jag olja igen, med frenesi.

Men innan något annat görs färdigt ska jag slutföra en stor stående olja som jag kallar "Vätterkust". Den var nästan färdig förra våren och ett ungt par som var på Konstrundan 2022 ville köpa den som den var. Det vill de fortfarande, har de meddelat, men jag har bestämt mig för att det ännu finns kvar att göra, inte mycket, men en del som känns väsentligt och nu när jag äntligen har börjat "måla upp mig" igen, känner jag att jag nog vågar ta tag i det där oavslutade kapitlet. 

Du har nog sett den här oljemålningen tidigare i min blogg, "Vätterkust". Snart vågar jag ge mig på att avsluta verket.

Ett par av de andra målningarn står här uppställda på staffliet. Två Tåkernmotiv är påbörjade naturligtvis: "Vinter" och "Sommar". De låg först i pipelinen nu när målarlivet verkar vilja återkomma på allvar.

Och så vill jag redan nu påminna om att föreningen OM-kulturs Konstrunda också ligger i startblocken. jag är med förstås tillsammans med ett tjugotal andra konstnärer. vi öppnar våra ateljéer kl 11 - 17 den 18 maj och avslutar den 21 maj. Kom ihåg - alltid Kristi Himmelsfärdshelg. 

Mera information kommer men lägg gärna in i din agenda redan nu.


2 kommentarer: