torsdag 20 maj 2021

20 maj - Möte med en favorit

Ni som följer min blogg har kanske noterat att jag i naturen har några speciella favoriter. En av dem är trädlärkan.

Igår var det dags igen för ett möte med denna trevliga fågelart. När jag gick runt i gläntan och räknade orkideer av arten Adam och Eva, lyfte två fåglar från en blomrik backe framför mig. De satte sig i en buske och såg oroliga ut med mjuka joddelläten ur strupen. Dessa typiska röster parat med hela uppenbarelsen, inte minst "sebra-kanten" på vingen och deras korta stjärtar avslöjade att det var just två trädlärkor som jag stött upp. Troligen höll de på med matning vid sitt bo. Jag drog mig därför snabbt tillbaka.

Sen gjorde jag en miniskiss när jag var tillbaka i bilen, enkelt och direkt och åkte hemåt efter en salig eftermiddag i skönsta natur.

I spalten till höger i min blogg finns en sökruta, där du kan skriva in sådant du undrar över. Det är inte otroligt att jag faktiskt har skrivit något och i så fall kommer det upp. Lycka till och välkommen tillbaka! Pröva trädlärka till exempel.

1 kommentar:

  1. Läser (på Wiki) att trädlärkan är liten och kompakt. 20 % mindre (?!) än sin nära "släkting" sånglärkan. Liten, ja. Men kompakt? Trädlärkan är en liten nätt figur, huserandes i skogigt, stenigt landskap. Kallas även skogslärka, ett passande namn.
    /G

    SvaraRadera