torsdag 27 mars 2014

27 mars - Kunskapande med mera

.
Igår var jag inbjuden till senioruniversitetet på Fontänen i Linköping med min nya föreläsning - "Måleri i landskap". Det var samtidigt en test på funktionen av bildspelet eftersom jag ska använda detsamma åtminstone vid två föreläsningar ytterligare inom den närmaste tiden. 
Jag känner att det fungerade och till och med var lyckat. Mycket folk var det i den gamla brandstationens vagnhall i alla fall, kanske 150 personer, gott och väl fullsatt. Flera bekanta ansikten mötte mig med leenden. Sånt värmer. Tack för att jag fick förtroendet!

Därefter fortsatte jag under intensiv blötsnöfall till Norrköping där jag under en arbetslunch i mysiga Knäppingsborg träffade en barnboksförfattare för eventuellt kommande samarbete samt hämtade hem några akvareller som ett galleri disponerat en tid. 
På kvällen hade vi årsmöte i föreningen Omkultur. Jag hann dit precis på sekunden.
Full fart med andra ord!

Jo men visst ja - jag lyckades pressa in ett snabbt besök på Skådebanans galleri i Linköpings Trädgårdsförening också, efter stängningstid låstes dörren upp för mig, och därmed kunde jag njuta av Peter Raners vackra oljor i landskap. De passade verkligen bra in i sammanhanget.


Och idag bär det iväg till Rimforsa i vackra Kindabygden söder om Linköping. Jag ska besöka Liljeholmens folkhögskola.
På förmiddagen ska jag ha bildlektion med bildeleverna. Jag tänker mig att berätta om mitt landskaps- och fågelmåleri i akvarell, visa ungefär hur jag bär mig åt och samtidigt låta eleverna få pröva på om de har lust.
Efter lunchen är det samling i aulan för all personal och alla elever och då får jag åter användning av mitt nya bildspel "Måleri i landskap". 

Ett par dagar som flängare och kunskapare bryter rutinen och gör mitt liv och arbete rikare och kanske också något mera stressigt.
Jag vet dock att jag lever och det är ju gott.

2 kommentarer:

 1. Min vän!
  Jag har ställt frågan många gånger, men den tarvar att upprepas: hur hinner du med allt, Gebbe?
  Ingen i min bekantskapskrets-förutom du- har en så tight agenda mej veterligen. Jag, som håller igång med aktivt arbete i mitt tredje pensionärsår, hinner inte med hälften av det du gör. Det är den ena sidan av myntet, den andra är det du gör. Högkvalitativt förmedlande av det som sker i vår natur med ett säreget öga för nyanser och skiftningar i varje årstid. Till allt detta din förmåga att avbilda det! Främst i bild, men också i ord.
  Beundransvärt, min vän.
  Ölandsvännen

  SvaraRadera
 2. Åjo! jag tar det allt bra lugnt ibland och bara njuter. Det går som med allt annat i livet - i vågor!
  Ha det mina vänner på Öland.

  SvaraRadera