lördag 23 mars 2013

23 mars - Illustrationsarbete

.
Jag har alltmer "renodlat mig" i riktning mot den "fria konsten". Tidigare i min verksamhet har det blivit oerhört mycket illustrationsarbete till bland annat tidningar, tidskrifter och myndigheter; sammanlagt rör det sig om tusentals teckningar och akvareller under årens lopp.

Förra året tog jag emellertid ett aktivt beslut när Länsstyrelsen hörde av sig med förfrågan om att göra nya skyltar och informationstavlor till Tåkerns naturreservat; ett mångårigt projekt för framtiden, som jag trots viss lust ändå tackade nej till. Detta hade förstås ekonomiskt tryggat en del av mitt fortsatta liv, men jag känner att jag nog är färdig, på riktigt.

Nu vill jag ägna mig på heltid åt konstskapande. Jag har kanske tjugo möjliga år framför mig, om det vill sig väl och går mig i händer, att måla oljor och akvareller. Där vill jag utvecklas. Där vill jag lägga min själ och empiriska kunskap.Illustration till artikel i kommande nummer av Vingspegeln, tidskriften för Östergötlands Ornitologer..

Små undantag kommer att ske. Som nu till exempel, när Adam som är redaktör för tidskriften Vingspegeln, hör av sig och vänligen ber mig om en illustration till en liten artikel av min vän Göran - "Stuten, korpen och höken - en kort historia om rundgång".
Jovisst! svarar jag. Sånt gör jag gärna. Det är ett helt och hållet ideellt arbete.

Nu är den klar. Jag har precis sänt över den via datorn. Jag hoppas att du får lust att ta del av artikeln, i nästa nummer av Vingspegeln.

1 kommentar:

 1. "Nu vill jag ägna mig på heltid åt konstskapande".... "där vill jag lägga min själ och empiriska kunskap"
  Min vän - du har skapat och delgivet din empiriska kunskap med en själ som överträffar allt - du har varit den som synts, hörts och vetat, du har varit synlig! Och kunnig!
  Visst, du kan bli en bättre konstnär, du kan bli en bättre människa för dej själv, men för mej är du bra, som du är.
  Lycka till i ditt fortsatta skapande.
  Önskar Ölandsvännen

  SvaraRadera