måndag 25 mars 2013

25 mars - Lite boule-kultur

.
Igår avgjordes inomhussäsongen i boule för veteraner i division II i Sydöstra distriktet: Östergötland, Småland och Gotland. Det var alltså den sista sammandragningen innan utomhussäsongen tar vid och spelplats var Jönköpingsklubbens "Istanboule" magnifika arena i Hovslätt. Göran, Olle, Gebbe, Mariana, Kurt och BG. Saknas för tillfället gör Bengt. (foto: Jan-Åke Gustavsson)

Vi var sju i laget Club de Boule från Gränna (CDB) och vi vann dagens alla tre möten och faktiskt hela säsongen och kommer att gå upp i division I Veteran till nästa vintersäsong. Mycket lyckat alltså!

Om det är någon idrott som är kultur så är det boule. Det är verkligen en oerhört trevlig och social idrott på alla tänkbara nivåer från elit till sällskapsspel, med endast nålpengar i potten även för "proffsen", och som har allt av teknik, rutin, taktik, psykologi, jämställdhet och spänning samt faktiskt kondition (även om några kanske inte kan tro det) i beredskap och som dessutom kan spelas nästan var som helst. Det är en idrott jag således varmt rekommenderar!

Börja boula!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar