onsdag 31 mars 2010

31 mars - Inget aprilskämt

.
Men så är det ju också bara sista mars. Ändå skulle man kunna tro att det inte är sant, det som Britt Agnrud från Mjölby ringer och berättar för mig.
.
Förrymd nymfparakit i Mjölby.
foto - Britt Agnrud
.
- Det är en konstig fågel som jag har i trädgården, säger hon. Den är stor som en tofsvipa och har också tofs, men nån sån är det förstås inte. Den är grå och sen vit på huvudet. Den är ganska avlång och har lite lång stjärt. Nu kommer det en skata också, fortsätter hon, och den här fågeln är mindre. Den sitter just nu i snön och äter frö där jag brukar matar vinterfåglarna.
Vi har ännu kvar snön här nere, förstår du.
.
- Som du beskriver den låter det inte som en inhemsk fågel, svarar jag. Det känns som att du har en förrymd burfågel på besök och jag tycker det låter som en nymfparakit, en australisk gäst och vanlig som tamfågel.
.
- Jag kan skicka dig ett fotografi, säger hon.
.
- Bra, säger jag, och då kan jag återkomma senare när jag när jag sett bilden.
.
Nu är det kväll. Sagt och gjort. En nymfparakit var det och jag har nyss talat i telefon med Britt och fått hennes löfte att publicera detta i min blogg. Hon har försökt fånga in fågeln i en bur men misslyckats.
Nu ska det bli regn inatt men våren är ju på gång. Kanske kan den klara sig över sommaren. Britt har lovat att återkomma med rapporter om vad som händer - om det händer.
.
- Vilken tur att detta inte hände imorgon, avslutar jag.
.
- Hur då menar du? frågar Britt.
.
- Jo i morgon är det första april, säger jag, och då hade jag säkerligen trott att du bara försökte narra mig april.
.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar