fredag 8 januari 2010

3 januari - Efter vargjakten

.
Detta blev mitt inlägg efter vargjakten och jag skrev det redan den 3 januari och skickade det till Brevduvan och Facebook. Debatten på båda dessa nätverk har varit intensiv både före och efter. Jag tror och hoppas att det ändå, efter allt som hänt, kommer att komma ut något positivt ur även detta elände.


" Hej,
Jag tycker det är hög tid att tänka ett steg till nu när detta med jakt på ett rödlistat djur har fått äga rum i ett modernt och utvecklat land som Sverige.
Detta är verkligen sorgens och skammens dagar för miljö- & naturvårdslandet Sverige!

Det finns anledning att verkligen reflektera över den regering som nu är satt att förvalta landet och som har orsakat denna skada för både vår natur och vårt internationella anseende.

Inför de senaste valen, inte minst det som var allra senast, listade Naturskyddsföreningen genom Sveriges Natur, (ev. också SOF gm. Vår fågelvärld, minns inte säkert), de politiska partierna efter deras miljö- och naturvårdstänk. De partier som nu styr landet är de, och här säger jag inte namnen så slipper jag bli partipolitisk *suck*, som konsekvent hamnat sämst. Alltid och utan undantag! Och värst av dem är också det största.

Nu har vi sett flera praktiska konsekvenser av detta.

1. Reducering av strandskydd
2. Rejäla neddragningar på medel till Naturvårdsverk och Länsstyrelsernas miljö-& naturvårdsprogram
3. Vargjakten m. m.

Ärligt talat - har jag svårt att förstå de naturintresserade i landet som inte redan tidigare hade kunnat förstå de här dystra framtidsutsikterna och tragiska konsekvenserna. Som det så många gånger tidigare har framhållits i den här heta vargdebatten handlar allt faktiskt om den förda politiken mera än om de jägare som har gått ut i regeringens ärende.

Tänk själv för en alternativ fortsättning!

Gebbe Björkman"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar