torsdag 3 december 2020

3 december - Jag testar min nya kamera

Min gamla Nikon ungefär tio år gammal, lade definitivt av för några månader sedan och jag har känt stor vånda över hur jag ska gå vidare. Någon stor fotograf har jag aldrig tänkt bli, mitt målande är tillräckligt nog, men möjligheten att kunna dokumentera mer än bara genom skisser och mobilkamera är bra att ha med när man är ute i spenaten i olika väder och sammanhang.

När jag var i stan igår smet jag in i en fotoaffär och gjorde som jag oftast gör i affärer, slog impulsivt till direkt. En ny utrustning som verkade vara mycket prisvärd och lovande för knappa 6 000 kr erbjöds och rekommenderades. Bort med bekymmer om dyra grejer, tunga teleobjektiv och jobbiga byten. Jag köpte en smidig och lätt kamera istället, med allt inbyggt, zoomobjektiv med spännvidden 25 - 600 och ljusöppning nästan för nattfotografering och alla andra aktuella digitala finesser på plats, förstås.

Egentligen vill jag inte göra reklam för varor, mer än min egna, men samtidigt vill jag inte undanhålla mitt alternativ nu när jag ändå berättar om det, så här är den, min nya Panasonics Lumix. Det finns naturligtvis många andra alternativ till kamera, typ "Selleri", men den här passar mig, en glad fotoamatör.

I eftermiddagens tilltagande mörker, ungefär vid halv fyratiden idag, var jag ute i landskapet runt Stugan vid Tåkern och testade. Jag tog några bilder på rörliga mål och visst blir det rörelseoskärpa och sånt, men det var faktiskt nästan mörkt vid tillfället, så jag är imponerad och väldigt nöjd över nya möjligheter.

Sångsvanar och gäss rastade i något tusental på leriga åkrar. En mäktig och kladdig syn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar