tisdag 27 december 2011

27 december - Mellandagsvärme

.
Just nu sitter jag i ateljén med en ungefär 1 cm tjock bunt av räkningar att betala in - suck.
Utanför dunkar markisen i de hårda vindbyarna. Solen lyser skönt och det är varmt, ungefär 9 grader.
Häromdagen tog vi oss ut i skogen allesammans, till Pelarbo där vår skatt från förr är gömd under ett mossigt flyttblock. Vi la hemliga spår och lekte skogskurragömma.
Småbarnen Naemi och Alva stultade runt bland mossiga stenar och plockade kottar och pinnar. Ella och Elliot gjorde barkbåtar för den lilla porlande bäcken.Nyplockad fräsch svamp i slutet av december är en oväntad delikatess.

Med oss hem i en plastburk följde en ännu härligt gul kantarell och två trattisar. De blev till en liten rar gräddstuvning där alla som ville fick smaka en liten liten sked var. Då vi åkte hemåt visade biltermometern på 11 grader; inte klokt egentligen!

Snart nog, när alla fakturorna är betalda tror jag att jag svänger ner till Hästholmens hamn för att se om inte Atlantfåglar återigen har blåst in. Det är verkligen stormarnas vinter hittills i år och senast nu är vi i efterdyningarna av Dagmar, som drog förbi, mest över Norrland, i går natt och efter den persen kan det mycket väl hända att både tretåiga måsar och andra stormdrivna flygfän försöker hitta västerut igen via Vättern. Lite spännande faktiskt.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar