torsdag 24 november 2011

24 november - Fågelslakt

.
Det tar visst aldrig slut!

Rapporter om slakten på småfågel i Sydeuropa fortsätter år efter år trots protester och åtgärder. Filmer och bilder med ruskigt innehåll dimper ideligen in via media, från framför allt Cypern och Malta, men också Italien, Rumänien, Ungern, Bulgarien m. fl. länder. Frågan är om man inte borde resebojkotta dessa länder helt, tills alla missförhållanden undanröjs.

Vad är det för fel på människorna där nere? kan man faktiskt undra. Har man inte kommit längre ifrån "medeltiden" än så här, år 2011.
EU kämpar mot vanarten genom "fågeldirektiv" och andra lagar men lokala myndigheter och en omedveten och okunnig allmänhet ser mellan fingrarna medan orgierna i småfågeldödande fortsätter.

Jag blir så ledsen och besviken!

Men att bara bli ledsen hjälper ju föga.
Därför hänvisar jag nedan till en förening på nätet, som verkligen försöker göra något åt problemet och också många gånger har gjort lyckade insatser. Men mer kraft behövs, fler måste ansluta sig och fler måste skriva på petitioner och upprop.

Nu senast handlar det om en alldeles aktuell händelse från Italien, där jag trodde ända tills idag att det värsta var över. Men icke!
Klicka in och ta del av text, bilder och video och lämna din protest som finns förberedd och översatt.

Press release 23.11.2011
Shocking video shows massacre of migrating birds in Italy
Thousands of song birds killed within only a few hours by hunters.


http://www.komitee.de/en/actions-and-projects/italy/massacre-colle-san-zeno

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar