söndag 21 februari 2010

21 februari - Mera vinter

.
Snökaos möter mig när jag kommer hem igen. Om du möjligen undrar om jultomten kan jag berätta för dig att den är helt fastfrusen. Jag har bestämt mig för att den får stå kvar tills vårsmältningen säger annorlunda. Undrar när det ska bli.
.
Det är femton grader kallt mitt på dagen idag då jag kommer hem från Linköping igen. Jag har oroat mig lite för resan och för all snön som vräkt ner ett drygt dygn nu.

Det första jag gör är att skotta rent runt fågelbordet och lägga ut ny fågelmat och nya äpplen. Tre koltrastar och en björktrast sitter bokstavligen uppradade och undrar om jag har svikit dem för gott.

Grannen Fredrik kämpar med snöhögarna .
.
Sen tar jag tag i drivorna vid entrén. Det tar mig nästan två timmar att avsluta mitt snöröjarbeting. Jag är inte ensam, överallt skottas det, och grannen Fredrik försöker skyffla bort en del av snöberget som han har lagt in i sin trädgård, fönstren börjar skymmas nämligen.

Nu är det så rikligt med snö i samhället att det är en verklig trafikfara. Sikten är totalt skymd vid nästan alla korsningar. Jag skulle tro att djupet faktiskt börjar närma sig 80 cm. Detta måste vara nytt rekort i modern tid.
..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar