onsdag 16 december 2009

16 december - Nätverk

.
En av Ödeshögs poliskonstaplar, Kenneth, hälsar välkommen till frukostfikat.
.
Det är gott att ha ett rikt vänliv. Jag är delaktig i många olika slags nätverk här i bygden och känner mig hemma lite överallt och med de flesta.

I en liten by som Ödeshög känner man egentligen alla människor på något sätt och alla hälsar på varandra.
Man kan ännu handla "på krita" vid behov och det är först de senaste två åren, då posten har slagit igen sina portar för besök och hänvisar till samhällets ICA-butik, som man måste visa legitimation vid paketuthämtning.

Här kan det hända och det ganska ofta faktiskt, att byns polis ringer och bjuder in till kaffe och nybakt fralla på morgonkvisten. Skulle något sådant kunna hända i t ex Norrmalm (om man inte har haft något fuffens för sig, menar jag).
.
Jag fattar faktiskt inte varför vår härliga lilla by Ödeshög (Odins hög) ännu har negativ befolkningsutveckling. Den ligger skönt placerad i ett av Sveriges rikaste kultur- och naturlandskap.
Arbete finns här troligen i högre grad än i motsvarande områden av landet och har du en 1:a med bostadsrätt i Stockholm, kan du sälja den och köpa ett slott här nere för samma peng.
.
Orten Ödeshög benämns bynn i folkmun. Hur är det med det förresten ? Finns det fler än platser i landet förutom Ödeshög och Edsbyn som allmänt kallas för byn lokalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar