tisdag 22 september 2009

22 september - Upptaktsmöte i Omkultur

.
Idag blåser det rejält över slätten - vinden trycker ner en i skoskaften och jag får huka mig i motvinden på väg till dasset. Min knäckepil vispar grenverket så det smattrar och tistelfrön sniffar i reafart en halv meter över gräset.
Men för all del, inte är det värre än det brukar kunna vara, men nu har det länge varit så mjukt väder att jag är ovan med höstens abrupta intåg.
.
Möjligen säsongens sista observation av snok vid min stuga.

En "svensk kobra".

Ännu igår middag, då jag anlände till Stugan, sken solen och vinden var ganska vän. Snokarna hälsade mig välkommen som alltid. En lade sig vaksam under min solstol intill läet vid husväggen. Jag undrar om det blev sista observationen för i år.

Mot kvällen, då Omkulturs medlemmar anlände till höstens upptaktsträff, började västvädret sopa slätten. Så vi fick gå in ganska snart; in till en liten fest med snack och första planering inför vårens konstrunda - jubileum tio år står för dörren.

Lite mysmanipulerad är förstås bilden runt fotogenlampan.

Jag hade förberett med soppa, krispigt knäckebröd och varierad dryck. Värmen strålade från spisel och kakelugn och vi bänkade oss runt fotogenlampan till en trevlig kväll med diskussioner, frågeställningar och högt i tak även om min stuga är tidsenligt lågbyggd .

1 kommentar:

  1. Hej Gebbe!

    Vilken härlig o rolig kväll det blev i din Tåkernstuga!

    Vi tackar så hjärtligt för den och för allt du hade gjort och bjöd på, det var en toppenkul "tillställning", otvungen och härlig!

    Naturpromenaden var mysig och lärorik. Uppskattade lärdomarna mycket!

    Kram Jane o Stig

    SvaraRadera