måndag 21 september 2009

21 september - Höstdagjämning i Stockholmsförort

.
På besök i Hägerstensåsen.
.
Höstdagjämning - skuggnävan blommar vackert ännu.
.
Hanna och Jorge på sin första promenad med Naemi

Över hela jorden detta dygn är natt och dag lika långa. Unikt! det händer bara två gånger per år. Jorden befinner sig i mellanläget mellan sommar och vinter på sin årsvandring runt solen. Så härligt då att ännu kunna njuta av underbart sensommarväder. Solen har brassat på från en klarblå himmel och det har inte kommit regn på snart en månad, inte förrän igår kväll, då en kallfront från väster snuddade min bygd och gav en knapp millimeter regn. Fronten var bara två mil bred här nere och idag är det åter soligt om än något svalare.
.
Hanna och Naemi.

Under lördagen besökte vi Hanna och Jorge i Hägerstensåsen, dit de nyligen har flyttat in och fört med sig hem en endast några dagar gammal liten flicka som heter Naemi. Det känns underbart att åter bli morfar och man kan bara önska allt gott för framtiden för detta nya lilla liv.
.

Fina gammeltallar växer i Hägerstensåsen.

Det blev också en första liten promenad i samhället som består av "rikebarnshyreshus" från 40- och 50-tal. Samhället, beläget ca 50 m över havet, stod färdigt för invigning den 2 februari 1948 då nästan alla hyreshusen var färdigbyggda. Det har tills idag vuxit upp till en tämligen idyllisk och naturskön "gammelförort" med stora träd , torrtallar, fågelliv och gott om buskar och blomster. Man kan knappast känna att man bara är 15 minuter från Stockholms centrum.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar