torsdag 2 april 2015

Indien 4. - Först till Rakning

.
Jag brukar alltid passa på att frisera mig när jag är ute och reser. Nog för att det är betydligt billigare än dyra Sverige, i det avseendet är vi kanske värst i hela världen, men mest vill jag för att det är spännande och utmanande; att se hur man gör, vad man lägger till och hur det slutligen blir.

I Varanasi i Indien av alla platser slog jag till den här gången. Mohammed Abbas, vår eminente inhemske guide, som ordnade allt, verkligen allt, letade upp en salong mitt i smeten bland kor, sopor och cykelrickshaws. Butiken var fin, mycket finare än vad jag varit med om tidigare i Indien, antagligen Varanasis bästa och detta förstås av pur omtanke från Mr Abbas sida, som ville mig det bästa som fanns att få.

Resevännen Håkan Larsson följde med som sällskap och dokumentator. Han har således tagit alla foton av eventet, som jag visar här nedan.


Plaza hette frisersalongen och tiden var beställd, så det var bara att slå sig ner och njuta av stunden.


Abbas var som sagt mån om mig och var med och översatte alla mina önskemål in i minsta detalj.


Bredvid mig i stolen satt en lokal kund som nog var lika intresserad av sin stolgranne som av sig själv i spegeln.


Mr Abbas håller stenhård koll på frisörsarbetet och kommer med små råd och instick då och då.


Frenetiskt tobaktstuggande och därav helt rödtandad, började min frisör att med rakkniv skära ut profilkanten runt nacke och öron för att därefter korta håret angivna 1, 5 cm.


Ögonbryn och öron fick också sitt. Sådant ingår på en frisérsalong i Indien. Alldeles självklar är även hårmassagen med starkt doftande spritbemängd pomada samt kraftiga bankningar och slag mot ryggen samt intensiv knådning av ansikte, armar och nacke.



Här få nacken sin beskärda del av behandlingen.


Sist av allt beställde jag en rakning med supervass rakkniv, varvid Håkan önskade mig lycka till och lovade att hälsa hem vid behov.
Det gick vägen! Värre har jag varit med om.


Och slutresultatet gladde oss alla varefter viåter trädde ut i solen och värmen, jag som en ny människa.

Tack Håkan för din dokumentation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar