tisdag 14 maj 2013

14 maj - Vitsippa och lönnblom

.
Det är en vacker tid nu. Den vackraste som finns. Nu har jag några veckor framför mig för att försöka koppla av och njuta efter en pressad period.
Det är en tid för återkomst och frodighet. Äntligen har t ex flugsnapparen börjat sjunga hemmavid, senare än någonsin förr och vitsipporna breder ut vita mattor i alla lövlundar medan lönnen blommar med bisurr och honungsdoft.
Vitsippa, akvarell av Gebbe Björkman

Konstrundan 2013 är över. En suck av  både förnöjsamhet och trötthet undslipper mig just nu, när jag är tillbaka i ateljén och åter ställer fram allt som temporärt plockats undan: papper, akvarellmaterial, dukar, pannåer ....

Jag uppskattar att runt tvåtusen personer besökte mig under de fyra dagarna. Det är verkligen mäktigt.
Torsdagen 9 maj ca 900, fredagen 10 maj ca 400, lördagen 11 maj ca 600 samt söndagen 12 maj ca 100 besökare.

Nu ska jag åka ner till Stugan vid Tåkern för att klippa eftersatt gräs, som säkert närmar sig tre decimeter i höjd, om ni visste så det växer där ner på den gamla sjöbottnen. Det blir till att ta fram Klippon ur vinterförvaringen i boden och hoppas på det bästa.
Jag kommer att dofta in allt nytt som hänt sedan sist. Det var dagarna innan konstrundan det. Sen återkommer jag och rapporterar som alltid; från en tid med vitsippor och lönnblom och mycket mycket mera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar