fredag 26 april 2013

26 april - Ett offer för konsten

.
Det är väl inte så mycket att skriva om egentligen, men det påverkar menligt min insats i Konstrundan, det har nämligen inte blivit alls så mycket oljemåleri vid Stugan som det var tänkt. Jag ligger långt efter planerade mål.

Jag äter penicillin igen. Den här gången en saftig 14-dagars kur för misstänkt urinvägsinfektion. Kanske var jag för snabbt på efter förra omgången, då jag tog en tiodagars dos mot bihåleinflammation.
Det var fruset och kallt då jag stod där på den skuggvända altanen i pinande blåst och kämpade trots att jag var matt och huttrig.

Vi får se hur det blir nu. Det går som det går. Men imorgon försöker jag nog igen. Det är ett offer för konsten.

2 kommentarer:

 1. Är du ett offer för den förskrivning av penicillin som skedde i vår ungdom, mest på 50- och 60-talet, tror jag? Jag minns alla mina halsinfektioner som barn, och att jag alltid fick penicillin. Ingen ifrågasatte då att antibiotikan kunde stjälpa mer än hjälpa, och att risken för residens fanns, dvs att bakterierna i kroppen fick ett övertag.
  Jag hade under en tid i tjugo- tjugofem-årsåldern mycket svåra urinvägsinfektioner, som skulle botas med bredspektra penicillin. (Vibramycin, tror jag läkemedlet hette?) Jag lärde känna en dansk läkare, vi umgicks privat, och hans ordination var mycket enkel: varma bad, prostatamassage och många utlösningar, ge fan i penicillin, drick en Gammeldansk morgon och kväll och däremellan öl! Danskt!
  Jag har inte haft urinvägsinfektion sedan jag anammade den kuren. Om jag följde hans råd punkt för punkt får du gissa. Om du tar mitt råd är upp till dej, men ge fan i penicillinet!

  Annars är min spontana reaktion på blåsipps- och vitsippsblomningen här på ön att den är extremt sen i år. Nu blommar de båda sipporna fulltaligt och markerna är fullständigt översköljda med anemonerna. Praktfullt och en vacker salongsmatta för björkarna som nu knappast kan vänta längre på att få brista ut i sin allra skiraste grönska. Tussilagon står också i full blom här, om du kan hitta den? Den är en rar växt här på ön, inte alls vanlig.
  Ölandsvännen njuter - våren är snart här!

  SvaraRadera
 2. Hej där min vän,

  Nu har jag snart knaprat i mig kur nummer två. Vad det än var så hjälpte de snabbt och effektivt.
  Annars är inte heller jag så särskilt road av penicillin. Innan dessa två omgångar var det säkert tio år sedan sist.

  Har nu avslutat måleriet för den här gången vid Stugan. Nu är det konstrunda och sen tar jag lite "semester" en månad, ja, efter att först ha ordnat en liten utställning i slutet av maj också, men sen så!

  Det blir inget Öland med familjen i sommar. Vi har bestämt oss för att vara hemma och ta emot alla barn och barnbarn här istället. men stort tack för din hjälpsamhet.

  Ha det och hälsa till min FB-vän.

  SvaraRadera