torsdag 21 februari 2013

21 februari - Mattias Klum med fotoutställning på Östergötlands Museum

.
Jag besökte igår utställningen VÅR TID PÅ JORDEN på Östergötlands Museum.

Det är en sevärd och viktig utställning av vår världsberömde filmare och fotograf Mattias Klum och det märks tydligt att Mattias är personligt engagerad och djupt oroad över den tragiska miljöförstöring som vår jord utsätts för i förödande takt.

Ett fyrtiotal foton är samlade i små enheter med klickbara bildtexter via bildskärm eller för mobilscanning. Utställningsrummet omges dessutom av foton på väv i "rumsformat".

I en avskild avdelning centralt visas en trettio minuter lång film om Penanhövdingen Tebaran från Borneo och hans familj - Tebarans Testamente - en folkspillras tragiska och kanske fruktlösa kamp mot oljepalmsplantagernas snabba exploatering av ursprunglig livsmiljö och vilda regnskogar, en process som vi alla själva är åtminstone indirekt inblandade i genom att köpa alla dessa produkter baserade på palmolja.


Jag uppmanar er alla att se denna vackra, ofta otäckt vackra om ni förstår hur jag menar, fotoutställning och stöder till fullo Mattias uppmaning att engagera sig i ämnet och agera därefter.

 På Östergötlands Museum pågår utställningen till och med den 21 april 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar