söndag 7 november 2010

7 november - "Nobel" närmar sig

.
Alltmer närmar sig evenemanget med Nobelprisutdelningen 2010.
Det är ju så att vi först nästa år kommer att bli bjudna på själva Nobelfesten, Ulla och jag, men redan i år verkar det vara fullt tillräckligt med "jippon" för oss att få deltaga i.

Redan på torsdag åker jag upp till Kungl. Vetenskapsakademien för att lämna över de tre originalverken som jag har gjort för årets tre nobelpristagare i kemi. Samtidigt förväntas det av mig att jag därvid för den samlade "kåren" skall berätta om mina tankar och idéer runt verken, varefter en lunch äger rum med akademiens ledamöter och ständige sekreterare.


Idag ramlade dessutom en inbjudan ner i postlådan från Kungl. Vetenskapsakademien; till en Nobelmottagning den 7 december för att hedra 2010 års Nobelpristagare - inbjudna även Ulla och Gebbe Björkman.
Det ska bli väldigt spännande att framför allt få möta de tre kemipristagarna som jag liksom har fått en personlig relation till.

Därefter är det champagne-balluns på kvällen den 9 december på Nordiska Muséet på Djurgården, denna gång i Nobelstiftelsens regi; också den naturligtvis för att hedra Nobelpristagarna. Den är jag också inbjuden till, dock utan hustru.

Vilken höst man har framför sig!

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar