söndag 13 februari 2022

13 februari - Räknenissearbete

Så var det dags igen för det där med bokföring. Jag har god hjälp av min revisor men några strån till stacken måste jag dra dit själv och ett av dem är det där med sammanställningen till momsredovisningen som kallar på uppmärksamhet i januari varenda *!!* år.

Varje år blir jag också lika överraskad, eller kanske är det så att jag medvetet bara skjuter på eländet tills revisorn ringer och meddelar att, nu är läget akut. Hur som helst måste jag ta tag i jobbet och det drabbar en som egentligen bara har lust med att måla och skriva.

Jag har visserligen gjort förbättringar i underlaget för i år. Papperen är i ordning från början. Men en sak återstår som är jobbig - swishen! Jag har nämligen inte ordnat med separat swishnummer, vilket förorsakar en härlig soppa av in- och utbetalningar åt alla håll både privata och i firman.

Nu sitter jag alltså här med listor från bankkontot och går igenom varje enskild swishpost och skriver ut allt som ska vara med på firmans konto. Detta tar tid från mitt viktiga uppdrag - att skapa konst, så nu förstår ni säkert varför det just nu är lite ebb i Naturlig dagbok. Men snart kommer jag igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar