fredag 19 november 2021

På söndag blir det åter dags för sedvanlig gåsfest med Tåkerns fältstation; som man har längtat.

Jag har lovat att ställa upp med lite underhållning och har letat i annalerna efter lämpligt tema. Gerza undrade om jag möjligen kunde visa mitt "gamla" bildspel från Indonesien. Men det tror jag att jag  körde för några år sedan. Det måste bli något annat.

Så hittar jag "Marocko" i mitt arkiv. Jag har ju gjort ett par naturresor dit, kanske kunde det vara något att ställa i ordning. Ett första powerpointförsök ligger ju redan där och väntar på uppdatering. 

Nu har jag arbetat med nya bilder, både foton överförda från diabilder och små akvarellvinjetter. Jag har saxat material ur mina skissböcker och redigerat programmet.  Nu är jag färdig. Det är inte något elegant projekt, fotona är dammiga, repiga och suddiga och programmet är den enklaste varianten med manuell frammatning men där finns karaktär, känsla och en stor portion nostalgi. 


Ego 1990 - på den dåvarande, numera nedlagda restaurangen vid Oued Sous. Som jag minns, bara friterad fisk på menyn.

Lite av bildmaterialet:


Första dagen vid Agadirs hamn, på den numera otillgängliga piren. Intensiv sjöfågelskådning från morgon till kväll gäller. Kan jag få hjälp med namn på bilden blir jag glad.


Vid Essaouiras kust studerar vi en ökenlöpare. Personernas namn - tack!


En ung eremitibis - Tamri.


En sida ur skissboken vid Ouarzazat, dab-agam.


Ytterligare en skissida från "Fågelslätten" vid Ouarzazat.

En parentes i sammanhanget. I filmen om Riddaren Arn, när det kommer till ökensekvenser, så är de inspelade i området runt Ouarzazat.


Smalnäbbade spovar som jag minns dem från Merja Zerga. De tre sista exemplaren på jorden såg vi där? Numera en nästan säkert utdöd art. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar