tisdag 9 november 2021

9 november - Svenska Cupen i Boule

I helgen avgjordes Svenska Cupen i Boule. 

Vid en kvalificeringsrunda i Borås för en månad sedan tog vi oss, laget V65/Lejonkulan Boule från Linköping, av de från starten cirka trettio bästa lagen i landet, vidare till finalrunda i Uppsala under helgen som var. Vårt 8-mannalag slutade efter två dagars intensivt spel från tidig morgon till sen kväll slutligen som trea - bronsmedaljen var bärgad, vilket är något av det bästa klubben någonsin gjort i lagsammanhang! 

Vann gjorde klubb Kärnan från Helsingborg, tvåa kom Bodens bouleklubb och vi fick dela bronspengen med Nordboulen från Umeå. (Fin fördelning över landet, vilket visar på boulesportens stora bredd och utbredning.)


Lejonkulan boule V65-laget, trea i Svenska cupen 2021. Från vänster: Labbe, Göran, Ann, Inger, Peter, Gebbe, Janne, Johan.

Här kommer även några miljöbilder från den fantastiskt fina boulehall som Boulealliansen i Uppsala erbjuder sina egna spelare och besökare. Det är många av oss boulespelare i Linköping med omnejd som menar att det är hög tid för Linköpings kommun att leva upp till ambitionen att vara med som en av landets bästa idrottsstäder genom att göra slag i saken snarast! Bygg en boulehall nu! Hur svårt kan det vara?
Sicken en trevlig maskot!

Sist ändå, kan jag ju inte låta bli att skicka med en liten fågelnotis i sammanhanget. Då vi passerade Strängnäs på vägen till Uppsala lyfte en flock tallbitar ur några fruktiga rönnar vid vägkanten. Allt var snabbt förbi, men då de nästan traststora och långstjärtade fåglarna flög som finkar var det allt som behövdes - det blev klartecken från kön och medföljande "bruksanvisning" i bilen på kuppen.

2 kommentarer:

  1. Grattis till bronsmedaljen och grattis till också Umeågänget med det finurliga namnet! Nästan som Nordpolen.

    SvaraRadera
  2. Många klubbar leker med med klubbnammen. Lejonkulan är ju också ett exempel därpå. Tack för grattiset Elisabet!

    SvaraRadera