måndag 15 november 2021

15 november - Lite höststök

"Dagarna mörknar minut för minut..." 

Det blir ju så när barndomens och ungdomens premiärsnö, nästan alltid den första november, uteblir alltmer ofta, att mörkret blir så dominant. Vissa dagar ljusnar tjurskalligt med stor möda.

Snart är allt klart i trädgården. Rosenrundeln är höjd med tre varv kantsten. Nu kan fyra nya buskrosor förhoppningsvis komma att trivas. Fågelmatning i liten skala är igång, talgoxar, blåmesar, pilfinkar, gråsparvar och två nötväckor har hittat fram. Dotter Hanna och Ulla har räfsat gräsmattan ren från löv medan jag har snickrat en ny kompost. Det tar sig!

Ny trädgårdskompost.

Snart kan vi ta vinter, gå inomhus och tända ljus, dricka glögg och käka lussebullar och pepparkakor; dessa senaste dagar för oss utan TV, vilket är en ny spännande upplevelse. Signalerna vill inte ta sig fram mellan skilda våningar, tror vi på. Därmed har jag har missat två viktiga fotbollmatcher, mycket surt men lärorikt och tålamodstränande. Radion blev ett alternativ i sammanhanget, fast jag lyssnade knappt ändå.

Ateljéträdgårdens lindar hamlas.

Jag jobbar i ateljén. Tänker att jag måste avsluta ett par akvareller som är beställda. Jag har ju lovat före jul. I skumrasket utanför brummar maskiner. Ett arbetslag är på plats, man håller på med att beskära trädgårdens stora lindar. Hela gräsmattan är brötig av grenar och träden är stympade. Kajorna som sover där varje natt är besvikna och flyger runt i vida svängar och letar efter nytt härbärge.

Jo just det. Sidensvansarna är här. Vintern är nära och ikväll ska vinterdäcken sättas på. 

God kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar