fredag 25 september 2020

25 september - Möte med släkt

Under ett kärt besök av min syssling Jan med Kerstin från Knivsta, ägnar vi hela denna dagen åt Omberg och Tåkern. Gårdagen gick i släktanalysens spår hemma hos min far Acke Björkman och syster Gunnel där kaffe med tårta bjöds. Mer än så hinner jag inte skriva just nu om allt detta, men jag kommer nog att återkomma i ämnet.


Jan, syster Gunnel, pappa Acke och Kerstin.

Under besöket vid Tåkern idag besöktes Naturum och här är fotot taget framför mitt stora akvarellkonstverk - "Dagboken", som mycket välvilligt har donerats av en privat köpare till den pampiga byggnaden.


Ulla, Jan och Kerstin.

Uppe i tornet ägnade vi oss åt en stunds studier av Tåkerns massiva sjöfågelliv med tiotusentals brunänder, sothöns, mängder av grågäss, snatteränder, lärkfalk och två ägretthägrar bland allt annat. Det börjar verkligen samla ihop sig till oktoberfest, när flera hundratusen sjöfåglar täcker stora delar av Tåkerns yta.


Redan idag var det alltså storartat. I den snåla nordosten som plötsligt blåste upp och vattrade sjön och domnade våra händer fick vi se minst fyra havsörnar jaga tätt över sjön. De flög lågsniffande över fågelflockarna, testande deras flyktförmåga och riktigt plöjde terrängen framför sig. Det är ett mäktigt skådespel på liv och död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar