tisdag 8 mars 2016

8 mars - Refugee Story fortsätter ...

.
Nedan, under den 4 mars, visar jag ett fakisimilklipp ur tidningen Corren, som handlar om dansföreställningen Refugee Story, som bygger på ett manus av Eslam al Hamdan, en ganska nyligt anländ flykting från Syrien som av en slump hamnade i ett boende i Ödeshögs kommun och där med hjälp av Ödeshögs Kulturskola och många ideella entusiaster, både flyktingar och kommuninnevånare, har skapat en föreställning om "flykten från Syrien". Det dramatiska och ibland mycket tragiska skådespelet har visats runt om i bygden och även i Stockholm och efterfrågan är stor och växande.


Eslam al Hamdan (faksimil ur JP den 7 mars 2016)

När jag läste tidningen Jönköpingsposten igårkväll hos våra vänner Astrid och Bertil i Trånghalla blev jag glatt överraskad och ånyo stolt över att även denna tidning liksom tidigare Corren hade ett fylligt reportage om evenemanget.


Faksimil ur JP 7 mars 2016.

Visst är det fantastiskt att Refugee Story har fått ett så stort genomslag. Och nu talas det om att fortsätta med att också göra en film.


Faksimil ur JP 7 mars 2016.

Jag vill uppmana alla mina vänner följare att verkligen försöka se dansföreställningen när den förhoppningsvis närmar sig er omgivning. Jag lovar att den kommer att ge er alla något att fundera över. Det är nämligen ett starkt, dramatiskt och viktigt dansskådespel som denna grupp härliga entusiaster genomför.

1 kommentar:

  1. Alla sätt att gestalta det enorma lidande som en flykt innebär är välkommet.
    Vi i vår trygga värld kan behöva påminnas om allt elände som finns därute. Vi upplever nu det största sveket sedan andra världskriget, att massor av oskyldiga människor drivs på flykt.
    Bra, Gebbe, att du lyfter fram detta.
    Hälsar din vän Frank

    SvaraRadera