onsdag 6 maj 2009

6 maj - Fågeltorn, päronblom och arbete

Elliot, Ella och Ulla högst uppe i det nya fågeltornet vid Glänås, Tåkern.
.
Under helgen som gick besökte vi det nya fågeltornet vid Glänås, Ulla, barnbarnen Ella och Elliot och jag. Det var pampigt! Väldigare och bättre än jag förstått.
Att stå där uppe i höjd med fri rymd och utsikt över sjön och Tåkerns fåglar var spännande, inte minst för barnen. För att inte tala om den långa, långa handikapprampen ända upp i topp.
.
Mängder av människor var där, parkeringsplatsen full och vägen ner med väntan och många möten. Det är väl en av mindre bra saker runt bygget, att vägen inte är bättre anpassad i helheten. Naturligtvis borde här ha byggts en bredare väg redan från start!
.
Nu på söndag blir det ett nytt besök vid fågeltornet, kl 0700 på morgonen kommer jag att leda en fågelexkursion med Naturskyddsföreningen och kl 0900 möter Dan Nilsson från Länsstyrelsen upp för att berätta mer om bygget av Naturum Tåkern. Jag hoppas på att många tar vara på tillfället!
.

Mitt spaljepäronträd har blommat länge redan. Grenarna längst bort från väggen är sist ut men också de mest prunkande.

I trädgården blommar alla fruktträd samtidigt denna somriga vår. Det verkar vara gott om bin och humlor också, vilket gör att jag tror på en god frukthöst. .

En vårlig akvarell i storformat under arbete. Konstrundan nästa. Den 21 - 23 maj. Välkomna att se den färdig!

Mitt arbete inför konstrundan går vidare. Just nu tar jag en paus från oljemåleriet i Stugan och prioriterar istället att avsluta några akvareller i ateljén i Ödeshög.

2 kommentarer:

  1. Den ser pampig ut, din nya vårakvarell pappa! Ser fram emot konstrundan - att få njuta av dina skapelser på plats och tillbringa några dagar med familj och vänner. Puss sålänge!

    SvaraRadera
  2. Man ser ända hit hur den där tavlan kommer att bli!:-)

    Vacker som en vårdag.;-)
    //Stina

    SvaraRadera