onsdag 12 januari 2022

12 januari - Mörkret viker medan jag inväntar min 200 000:e besökare

Jo, visst är det mörkt fortfarande, speciellt som den vackra vita snön idag har smält bort lika snabbt som smör i solsken. Men ändå. Ännu när klockan slår fyra hänger dagen kvar en smula och min tallkottkörtel reagerar bums; det kliar någonstans där inne bakom gommen. Snart reagerar talgoxen på samma vis och lättar på sin sångstämma. Det är väldigt nära nu, bara någon dag bortöver som mest.

En strimma ljus hänger kvar över Omberg.

Jag tänkte skryta lite om den här bloggen. Jag har fört min Naturlig dagbok offentligt sedan någon gång under mitten av 1990-talet då jag köpte min första dator. Det har skett på olika plattformar och det äldsta har jag kvar endast som egna worddokument. Men från år 2000 finns ett öppet arkiv som du kan gå in och söka i. Här är länken:

länk

Under de senaste knappa tjugo åren har jag haft besöksräknare i bloggen. Inte heller den är kontinuerligt uppdaterad men jag konstaterar att inom två till tre dagar passerar den nuvarande räknaren 200 000 besökare, vilket innebär att jag troligen kommer att ha haft en kvarts miljon läsare totalt.

Jag är glad och stolt över detta och tacksam naturligtvis att ni är så många som mer eller mindre regelbundet tar er tid att ta del av mina skriverier. 

Undrar om just du blir den besökare som "går över gränsen". Sänd mig ett mejl med namn och adress, så ska jag synkronisera meddelandets inkomst med räknaren och bestämma mig för vem som kommer närmast. Det blir ett litet experiment och kräver lite extra jobb både av dig och mig, men kan ju vara kul att testa.

Jag bjuder på en liten akvarell som present till min 200 000:e besökaren! Försök tima med besöksräknaren som du finner i högerspalten. Lycka till!

6 kommentarer:

 1. Testade igår att skicka en kommentar men vet ej om det lyckades.?

  SvaraRadera
 2. Jag har noterat dig Agneta!/Gebbe

  SvaraRadera
 3. Set var inte illa, jag höll nog bara på i 5 år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggandet hade kanske sin höjdpunkt för några år sedan. Nu är kionceptet influencers och okinande. Inget står stilla i datavärlden.
   Men jag håller ut och håller på!
   Gebbe

   Radera
  2. Missade visst några tangenter. Äsch!

   Radera
 4. Meddelande från Agneta Widén:

  Hej Gebbe!

  Det jag skrev i första inlägget var att jag häromdagen, innan kyla och snö kom åter, hörde en svag, försiktig melodi från en talgoxe. Hoppfullt! Dessutom att en sparvhök satt på gatlyktstolpen vid min postlåda.Den kastade blickar mot grannens äppelträd där småfåglarna kalasar frön. Han gav emellertid upp och flög iväg utan mat.

  Rönningehälsningar
  Agneta

  SvaraRadera