torsdag 12 mars 2009

12 mars - Stockholm och konst

Nu är jag just hemkommen från ett vintrigt Stockholm till en mera vårlik Tåkernbygd. Jag åkte till Upplands Väsby igår med tre egna akvareller och 2 x 3 akvareller från ett par konstnärskompisar i OMkultur, Eva och Morgan; det gäller en jurybedömd akvarellsalong i Väsby konsthall senare i mars och i april och snart får vi se hur det går med antagandet av våra verk.
Jag stannade natt hos dotter Hanna och hennes Jorge. De bjöd på läcker kvällsspis och trevligt mys. På morgonen idag skjutsade jag ut Hanna till hennes jobb i Solna från Enskede på andra sidan staden. Det blev nästan en timme i bilkö och jag förstår inte hur så många stockholmare väljer att sitta i bilkö varje dag två gånger när det finns så fantastisk kollektivtrafik. Det är en erfarehet att vara med om dock för en lantis som jag.

...

Jag passade på att titta in till Liljevalchs vårsalong igår eftermiddag. Jag vill hålla mig lite uppdaterad om morgondagens svenska konstliv. Min upplevelse av det hela är att det inte var några revolutionerande nya grepp. Det mesta är sig likt tycker jag - inga "inpissade tunnelbanestationer" eller "uppeldade bilar" på den här utställningen i alla fall. Skönt!

Mycket var miljöfokuserat, en hel del var broderi och blyertstecknat, några installationer fanns förstås, video, lite målat och ganska mycket blandteknik med foto och digitalt arbete inblandat, till exempel verkar det idag vara helt accepterat att jobba med vanliga färgskrivare både i original och i grafik ofta kombinerat med collage och/eller påmålning. Vaxarbete och plastgjutningar var väl representerade i de tredimensionella verken.

Publik då? Jo, något hundratal samtidigt med mig. Utställningen pågår två veckor till. Mitt nästa konstnärliga stockholmsbesök går till Valdemarsudde och utställningen med Carl Larsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar