tisdag 29 april 2014

29 april - Allergichocken och aprilvärmen går mot sitt slut

.
Sommarvärmen som dominerat en dryg vecka kulminerar idag under middagstid med mer än tjugo grader och redan nu, klockan fyra på eftermiddagen, är temperaturen sakta på väg ner för att i morgon närma sig mera normala aprilnivåer, det vill säga cirka tio grader lägre och med andra ord, temperaturer som man brukar kunna förvänta sig till Valborg.

Jag tycker att det ska bli skönt faktiskt. Kanske inte det med att själva värmen försvinner eller det faktum att det är just Valborgsmässoafton i morgon, sånt är ju bara så typiskt oturligt.
Nej, det är bristen på ett friskt regn som oroar mig. Det jag och många med mig riktigt längtar efter är just detta, ett härligt rensköljande regn, ett regn som ska tvätta bort de täta lager av pollen som lägrat sig överallt och gett en rekordsvår allergichock denna vår.

Jag själv är drabbad av täppt näsa och lite kliande ögon samt en outgrundlig trötthet.
Men mina problem är inget jämförbara med de som har det svårast idag. Min kära hustru till exempel lider verkligen illa trots diverse medikamenter och just nu ringer dotter Hanna och berättar om så svår allergi att hon knappast står ut.

Jag går ut på trappen till ateljén med mobilen i hand och spanar mot väster och upp i himlen mot solen som börjar skymmas av tätnande moln. Kommer det att bli regn. Jag spanar och hoppas!

- Kanske är det värsta över snart Hanna. Molnen är här, meddelar jag.

Jag har samtidigt med mig kameran ut för att ta ett kort av den lågtrycksfront som närmar sig,
Ljuset bländar så jag sätter mina solglasögon framför linsen och trycker av. Resultatet blir väldigt gulbrunt och fult så jag lägger in det i datorns bildbehandlingsprogram för att justera färgen och kommer väl lite snett, kan tyckas.


Men intressant och vackert är det kanske. På sitt sätt. Det mesta går att göra med bildprogram i datorn idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar