onsdag 21 december 2022

21 december - På årets kortaste dag

Denna dag, i mörkrets tidevar, finns ändå en kommande ljusning. Den, att det nu vänder. Jordaxeln, som står lite snett i horisontalplanet, lutar idag som mest från solen. Imorgon har vandringen tillbaka redan börjat; inte mycket i början, knappt något alls, men ändå! Känslan är att bara veta ...

En sån här dag passar det som bäst att hälsa till er alla som så troget läser och tar del i min Naturliga dagbok. Utan er närvaro bleve allt intet.

Därför vill jag passa på nu, samtidigt som jag bommar igen ateljén några dagar, att sända en hälsning om en riktigt God Jul och ett Bättre År 2023, än det som förevarit 2022.

Vågar vi hoppas på det?!


2 kommentarer:

  1. God Jul till dig och er också och i övrigt får vi leva på hoppet.

    Dina pulsvärmare ser fina och välgjorda ut, fick ett par men de var inte så värmande så jag gick upp och hämtade tumvantar, haha. Och faktiskt väldigt skönt när händerna blir varma så efter ett tag tog jag av dem.

    Vädret varierar men dagen är väl några sekunder längre nu. Här regngrått men snö ska komma och allt frysa till is.

    Fira ska vi, ja, ha det fint och vackert omkring oss, det behövs lite extra nu och sen framåt kanske vi kan koppla bort en stund men jag har väldigt svårt för det och många förstås vare sig man pratar om det eller inte.

    SvaraRadera
  2. Tack för alla dina trevliga kommentarer under året Monica.
    Nu ser vi fram emot en skön Jul och ett Nytt År. Vi får hoppas att sakaer och ting runt om i världen vänder mot det bättre igen.
    Hej då på ett tag.

    Gebbe

    SvaraRadera