måndag 22 juli 2019

22 juli - Rapport från boule-SM 2019

.

Hela förra veckan 14 - 20 juli pågick Boule-SM i Linköping med spel i alla klasser och med nästan 1500 deltagare från hela landet.
Tillsammans med 84! medlemmar från hemmaklubben Lejonkulan var jag där förstås och spelade varje dag, oftast från kl 09.00 på morgonen till sena kvällen (eftersom det gick så bra!).



Min efter veckan utslitna nummerlapp kommer jag nog att spara.

Att spela tävlingsboule under en SM-vecka är en mastig apparat, som börjar med poolespel, där fyra deltagare/poole gör upp om två platser för vidare framfart. Vi var i år på SAAB Arenas stora asfalterade parkeringsplats och Ljunkans P-plats, båda belagda med krossad sten, storlekskvalitet 9, av ca 1 cm tjocklek.
Utslagning gäller vid varje match efter pooolespelet så utrymme för att släppa på koncentrationen finns aldrig. Detta"harvande" genom systemet från 64:del matcher och uppåt leder vid vinst varje gång fram till semifinal och eventuell final som spelas på Centercourten på Stora Torget i Linköping där speaker, jumbotron och stora läktare finns för att svälja många hundra åskådare och skapa en verklig folkfest.
Vilken stämning!

Se matchreferat nedan, fångat av döttrar Emma och Hanna, från den semifinal och final i Mixed dubbel som Ann och jag vann och alltså fixade guld redan spelveckans andra dag.


länk till matchreferat - semifinal inspelning av Hanna Björkman

länk till matchreferat - final inspelning av Emma Björkman

länk till matchreferat matchboll - final inspelning av Hanna Björkman


Redan i första klassen gick vårt lag långt. Det var i Mixed Trippel v65, där jag tillsammans med Ann Gustavsson och Inger Björling blev utslagna först vid kvartsfinal mot blivande finalister. Detta gav mig blodad tand och i klassen därpå, i Mixed Dubbel 65 spelade jag och Ann Gustavsson tillsammans  igen och lyckades nog mot de flesta odds ta oss ända fram till vinst.



Att för första gången i livet, vid 73 års ålder, bli svensk mästare känns fantastiskt, speciellt då nästan hela min familj, inklusive min gamle far, 96 år gammal, var på plats bland hundratals andra åskådare för att hurra vilt.



Jag mottar bronsmedalj i Singel V65.

Nästa klass, Singel 65, gjorde jag nog mitt livs bästa matcher genom att ta mig fram hela vägen till Centercourt igen. I semifinalen ledde jag hela matchen och hade matchboll 13 -10, då min motståndare gjorde en fantastisk läggserie och placerade tre klot rakt på lillen på maxavstånd 10 m och helt överraskande, för mig i alla fall, vann med 13 - 10. Nära men inte riktigt alltså. Tur att jag hade en guldmedalj innan som tröst, då går det lättare att nöja sig med bronset.

I Dubbel V65 spelade jag tillsammans med Labbe Liljeqvist och vi hade två tuffa dagar med 8 arbetssegrar fram till en ny vända till Centerourten på torget. 
Vi förlorade där emellertid helt rättvist och blev bronsmedaljörer. Min tredje medalj var därmed hemma.



Tre medaljer och en flaska bubbel från gratulerande fader.

Sammanlagt 1 guld och 2 brons samt en kvartsfinal blev resultatet av en osannolikt lyckad boulevecka för min del och många poäng till klubb Lejonkulan bidrog således jag med. Tredje plats i landet för Lejonkulan blev det slutliga resultatet, fantastiskt.



Slutligen vill jag tacka för allt stöd under den intensiva SM-veckan, både från publik och med- och motspelare och inte minst från min härliga familj. De stöttade mig hela veckan och tillsammans hade vi alla i SM en härlig stund på boulebanorna och i Centercourten.



Nu är allt detta över för i år och tävlingsdressen är tvättad och hängd.

Och så avslutningsvis några klipp ur Corren på Lejonkulans framgångar i BouleSM 2019:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar