torsdag 21 november 2013

21 november - Uppdrag "Design"

.
Jag har ett trevligt uppdrag på gång
Det handlar om illustrationer eller mera rätt, designarbete, och som så ofta med den här typen av åtaganden är allting väldigt tidspressat. 
Med alla viljor som är med och vill styra processen är jag långt ifrån att få bestämma själv. Mycket är utanför min kontroll och egentligen blir  jag mest en "simpel" uppdragstagare i sammanhanget - fast då kanske jag kverulerar lite för mycket, det är ju ändå jag som står för målandet. Men, det känns så här när stressen kryper tätt intill.



















Arbetet blir ett väldigt letande i minne och djupdykning i erfarenhet samt ett ständigt skissande. I flera dagar nu har jag försökt hitta det uttryck som jag önskar. Det har blivit mängder med små misslyckanden hela tiden, precis som det ska vara, tröstar jag mig med, och mejlen går varm med alla förslag och synpunkter som bollas mellan mig och min beställare.



Kanske känner jag idag möjligen lite mera tillförsikt, ty helt plötsligt har jag efter allt sökande kommit på hur jag tänker göra, tror jag. Men, om detta sen vinner gehör är ju förstås en annan femma. 
Livet som illustratör är en kompromiss mellan konstnärskap och svett och uthållighet.

2 kommentarer:

  1. Spännande pappa, kanske blir det ytterligare en dimension av rådjurssteken på tallriken framöver ;-)

    SvaraRadera
  2. Men Hanna, Det skulle ju vara hemligt ett tag till! ;)

    SvaraRadera