torsdag 14 november 2013

14 november - Novemberljus

.

Det känns som vår den här hösten. Visst har det varit regniga dagar precis som det ska vara i november. Men så kommer den, dagen som idag, helt underbar och jag hörde att gråsparvarna i häcken tycker exakt som jag. Det blev ett fantastiskt ljus över Vättern söder om Omberg när solen gick ner bortom Västergötland. Buskarna och träden lyfte sig ur det kolsvarta markmörkret och glödde mot himlen.

2 kommentarer:

 1. Precis så är det, det är nästan vår, när man hör fåglarna kvittra i snåren. Här på ön sjunger de, de fullständigt spritter av liv, de bröstar upp sig mot solen och de hävdar revir. Märkligt, men troligen är det födorevir, som de nu stängslar in. De måste väl känna att det är vinter på gång? Hoppas det, annars blir det svårt, för förr eller senare kommer den, vintern med snö och kyla och med umbäranden för våra småfåglar, de som nu "luras" att stanna kvar i landet.
  Storleken på konstverket ovan, tack. Jag köper den, om den inte är alltför stor? Hör av dej, säger
  Ölandsvännen,
  som vill köpa illustrationen ovan!

  SvaraRadera
 2. Tack mina vänner. Jag lovar att ha er i åtanke när denna akvarell kommer ut i det kommersiella. Men, just nu sparar jag lite i ladorna.

  Vinterns flaskhals för djur och växtliv driver på förändringar och utveckling. Det är en spännande dynamisk tid vi är med om just nu, också med en hel del undran och kanske rädsla i bagaget.
  Må väl!

  SvaraRadera