onsdag 28 augusti 2013

28 augusti - Tack till alla gratulanter från igår

.
Jag fyllde år igår. Inget storartat jubileum, bara en av de vanliga födelsedagarna i den allt längre raden.
Nu har jag blivit vederbörligt och varmt uppvaktad av familj, släkt och vänner. Allt är på plats således.

Själva födelsedagen tillbringade jag målandes på altanen vid Stugan. Det var ju så gudomligt vackert väder. En riktig indiansommardag med 23 grader och molnfri himmel. 
Men torrt. Nässlorna under asparna slokar och almarnas blad hänger. Men med dem vet man ju inte säkert, kanske är almsjukan på gång. Det visar sig i så fall till nästa år, hemska tanke.Oljemålning - "Vandring i bokskog om våren" - 100  x 80 cm

Jag fick en idé häromdagen. Ett uppslag, kanske man säger, att möjligen kunna "placera" en av mina större oljemålningar i en offentlig lokal. 
Jag tog mod till mig och talade direkt med personalen om min tanke. 
Så, nu på tisdag morgon, är det bestämt, ska jag ta med mig verket och provhänga och därefter får vi se vad som kommer att hända. Jag har i alla fall tagit ett initiativ; ibland måste man även som konstnär göra så, vara ganska omsej och kringsej om något ska hända.

Jag behövde justera en del i målningen, tyckte jag. Det brukar vara så och kännas så när en tid har gått och jag fortfarande har verket i min ägo.
Det var det jag gjorde igår vid Stugan - justerade och förbättrade. Nu är jag färdig för den här gången

Under dagen igår, medan jag stod där och målade, tutade min mobiltelefon hela tiden. Meddelande efter meddelande droppade in via olika nätverk. Det var alltså en stor skara gratulanter som hörde av sig med små korta grattishälsningar, somligt även med bifogade bilder.
I morse kunde jag summera till drygt 120 personer. 
Fantastiskt!
Man måste bli imponerad. Mycket kan sägas om Facebook, Instagram ... och allt vad de heter, de här många gånger kritiserade digitala nätverken, men de fyller också en positiv funktion genom att vara ett enkelt administrerat socialt kitt.
Efter gårdagens massiva grattande måste jag erkänna att jag verkligen blev både överraskad och glad över de små hälsningarna.
Så härmed vill jag leverera ett stort TACK till alla er, som också läser denna blogg. Ni förgyllde min födelsedag ytterligare några snäpp!


2 kommentarer:

 1. Nu kommer den + 120gonde grattishälsningen från en som vanligt sen Ölandsvän.
  Kommer ju till dina hemtrakter snart, för att närvara vid 50-årsjubileet vid Glänås.
  Vet att du just då är i Grekland, vilket får mej att bli avundsjuk. Jag får kompensera mej med en vistelse i den finaste av miljöer - Tåkern med omnejd tillsammans med luffare och andra som var med i tidernas begynnelse. När sjön fick sin officiella stämpel som kanske norra Europas förnämsta fågelsjö. När fågelstationen föddes ur gyttjan och med arbete från enbart ideella krafter.
  Jag tänker mej en högtidstund med alla som kommer till eventet. Skriv gärna några rader om det som stundar i din blogg, det gäller att så många som möjligt ansluter.
  Du kommer att vara saknad, det är säkert, med dina enorma kunskaper om Tåkern och naturen i allmänhet. Det skulle varit en fröjd att få ha dej som guide.
  Ses vid ett annat tillfälle min vän.
  Ölandsvännen

  SvaraRadera
 2. Hej min vän,

  Det finns mycket att minnas från alla åren vid Tåkern!
  Det är naturligtvis ledsamt att jag inte kan närvara. det hade varit verkligt trevligt att träffa alla inblandade.

  Jag ska skriva om det hela och ber dig hälsa till alla vi känner.

  Vi ses vid ett annat tillfälle-

  SvaraRadera