söndag 23 maj 2010

23 maj - Rökig skotsk whisky

.
När klockan närmar sig två tidigt denna morgon och våra fruar med marginal har gått till sängs, bryter vi upp ur den ljumma natten, svåger Hans och jag, och avslutar det sista provglaset skotsk whisky.
.
Det är bland andra sorter också en avskedsgåva från arbetskamrater som jag bjudits på, en mycket unik flaska extra rökig (80 ppm) Islay från Bruichladdich Destillery med en total utgåva av blott 1 000 flaskor.
.
Sånt ger mig kvarstående rysningar längs ryggen och jag känner stor tacksamhet över att ha fått äras provsmaka en sån delikat vara.
.
...
.
Regnet som har smattrat in på altantaket under kvällen har efterträtt två veckors sommarvärme som drivit fram syrenerna här i Västerås tidigare än hemma i Ödeshög.
Rödstjärten, som jag noterat här förut, sjöng också denna varma sommarkväll. Ja, ända in i mörkret. Oh vad jag saknar den barndomens fågel hemmavid.
.
Klockan var väl 23 då Annelie undrade vad det var för katt som kikade in genom altanglaset. Det visade sig vara en grävling. Den blev lika överraskad som vi och vände och försvann i hiskelig fart över gräsmattan. Jag förmodar att den varit på jakt efter trädgårdens alla mördarsniglar. Hans visar senare under dagen på de "rivmärken" i gräset han har noterat. Jag skulle tro att det är grävlingen som har gjort dem just när den fångar sniglarna, kanske slår den på och rullar snigeln med den kloade tassen. Är det nån i etern som vet?

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar