söndag 17 mars 2024

17 mars - Ett dolt budskap

Vintern är tillbaka en sväng. Lite snö, ungefär två centimeter, föll i natt; inte så mycket att tala om, men snöfallet fick mig att reflektera över just den vinter som snart är förbi.

Jag hade med en oljemålning på min senaste utställning i Linköping kallad "Lugnt flyter ån". Den såldes och lever numera ett eget liv med ett hemligt budskap som jag vill berätta om, eller åtminstone en dold händelse inbakad.

Ytligt ser ju motivet verkligen lugnt och rofyllt ut, men spanar man lite kan man se att ett djur har passerat förbi alarna och sneddat rakt ner i ån. Och ser man noga efter kan man upptäcka att skvalp och vattenringar ännu ligger kvar på ytan.

Det är ytterligare en liten berättelse om djuret utter som så länge gäckade mig, trots att jag så många gånger varit nära ibland bara en huvudvridning bort. Jag har berättat om detta tidigare och också illustrerat med några verk.

I vintras fick jag emellertid till sist se en utter, kanske inte som jag hade tänkt mig, men ändå. Den kom springande över riksvägen framför bilen när jag lämnade Motala och vi var långt från vatten. Men det var likväl en utter, min första.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar