onsdag 25 oktober 2023

25 oktober - Mellanspel

Det blev en paus från måleriet igår kväll. Jag for i väg till Fågelklubben i Norrköping, FINK, för mitt föredrag "Fåglar på mitt sätt".

Nästan trettio personer hittade till Hemgården vid Strömmen där tillställningen ägde rum och en av dem jag mötte var mig extra bekant. Där var nämligen ornitologen och fågelnestorn Stig Lindvall på plats. Det var länge sedan som vi sågs, någon gång för ett antal decennier sedan, vid Tåkern eller något fågelskådarmöte någonstans. Det blev ett fint men tyvärr ganska kort samtal om gamla gemensamma vänner och upplevelser och om dagens situation i fågelvärlden. Där finns mer att hämta.

"Jag har din Tåkernlitografi", sa Stig. "Jag betalade tiotusen kronor för den, vid bildandet av Tåkernfonden och fick den i min hand av kungen själv".

"Strongt gjort", sa jag.

I övrigt berättade Stig om sin kontakt med konstnären Lars Jonsson. Han sa sig ha väggarna fulla av Lars grejer, från hans tidiga debut som 15-åring på Naturhistoriska Riksmuseum löpande fram till idag. "Och jag får en signerad litografi varje jul som julkort", fortsatte Stig att berätta stolt.

Jag har nyss skickat Stig en inbjudan såsom utlovat, ett digitalt vernissagekort till min kommande utställning i Linköping.

"Vi ses på lördag, jag kommer att vara där", sa Stig som slutord.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar