torsdag 19 november 2020

19 november - Njutningens konst i mörka tider

Att ta till vara det nära och alldagliga och göra något mer av det kan väl vara en god idé under dessa tillknäppta dagar.

Tillfälligheter gjorde att jag fann några överblivna gulbetor på åkrarna vid Stugan häromdagen och att jag därtill inköpte en burk "Farfarssill" hos Johnny igår, då jag var där för att hänga lite nya alster på väggarna i Galleri Omkultur. Rena rama impulsen alltså. Det kanske kan bli nåt, tänkte jag idag, och sa till Ulla på morgonen att jag kunde fixa lunchen hemmavid.

Sagt och gjort. Det blev en gulbetssallad att supporta sillen:

2 kokta potatisar, 1 rödlök från trädgårdslandet, ett stort äpple (Signe Tillich) samt 1 stor kokt gulbeta skars ned till småttiga kuber och blandades med kapris + vätska, gräddfil och kryddor (salt och grovmalen svartpeppar) i en bunke. Röran smakades av till belåtenhet och stjälptes upp på fat och garnerades med nyklippt persilja, också den från trädgården förstås

Sen ringde jag i matklockan och bjöd upp till dagens meny där några ägghalvor kompletterade anrättningen och inte att förglömma - en snaps - mitt i vardagen! Själv ville jag ha mjölk därtill. Det är min stora last.

Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar