lördag 13 april 2019

13 april - Blocket fullt

.
Trots att det var lite kyligt om näsan i nordanvinden över det öppna dödislandskapet i Isberga naturreservat så njöt vi av besöket och vår kaffetår i en varm motsluttning med solen i ansiktet.
När vi satt där skrockade en ringtrast typiskt grovt och gutturalt bortom några enbuskar. Vi såg den aldrig, tyvärr, men ringtrast lät det.



Det blev blocket fullt efter efter dagens besök, ett antal enkla och direkta akvarellskisser ur egen fatabur. 

Jag får väl förklara det hela.



Vårens första röda glada noteras och mitt hjärta värms. Som jag har väntat på återkomsten. 
Där vi såg den idag, Ulla och jag, har jag sett den flera gånger tidigare. Hoppas det blir en lyckad häckning i år och nära.



En av de majbaggar vi såg idag. Det är arten svart majbagge som jag nu har lärt mig av min gode vän Sven. En reflektion. Hur i attan hittar de varandra i detta stora område. Det är ju ändå ganska glest mellan individerna. Doft och doftspår?



Ulla passade på att fotografera det mesta, även majbaggar.



En av två snokar vi såg, varav en var död och förtorkad. 
Den här var på väg ner till gölen för att kolla grodleken men fick nog med oss och drog sig tillbaka in i skydd under en enbuske. Jag bedömde att den var ungefär tre år - ganska liten alltså.



Backsippor förstås. Det var ju mest dem och glödsandbin som vi var ute efter. Kylan har gjort backsipporna småväxta och kutryggiga, men de sträcker nog på sig framåt påsken när temperaturen stiger och vad beträffar glödsandbin uteblev de i inväntan på samma utlovade värme.

En härlig dag var det i vilket fall. En sån där man kommer att minnas länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar