måndag 10 december 2018

10 december - Varför ha bråttom med kaffe?

.
Kaffestunden på förmiddagen efter frukost är alldeles speciell. Att läsa tidningen, resonera om det som hänt och om dagens kommande bestyr med hustrun, kanske lösa ett korsord, tända ett stearinljus och lyssna till puttret från bryggaren, är bland det mest avkopplande jag vet. 
Det är förstås en av pensionärslivets sköna sidor, att kunna ta det lite lugnare på morgonen och jag vet verkligen att det inte är alla förunnat. Men nu är vi faktiskt där - Ulla och jag.Det är just det, puttret från bryggaren, jag vill samtala om, det och doften som sprider sig i köket samtidigt.
För visst är det en fantastisk upplevelse av hemtrevnad i den gedigna processen.

Visst kan man väl njuta av kaffe på olika sätt och jag vet att många, allt fler, går över till pulverkaffe. Lyss till det: pulverkaffe/snabbkaffe.
Aldrig att det kan komma i närheten av kaffe bryggt med Perculator, Melitta, Don Pedro eller på liknande sätt. Pulverkaffe är bara ett torftigt surrogat till riktigt kaffe, tycker jag och jag har svårt att på allvar tro att det finns folk som föredrar hett vatten och pulver, även om det sägs så. Aldrig i livet!Ska man nu dricka kaffe ska man göra det på riktigt och gjort på något av dessa riktiga vis blir kaffestunden den bästa på hela dagen.
Kom igen nu! Skippa snabbvarianten. Varför ha bråttom med kaffe?


1 kommentar:

  1. Jag håller med, ”kaffebryggarputter” är väldigt rogivande och hemtrevligt! //LEJ-Anna

    SvaraRadera