tisdag 4 september 2018

4 september - Rapport från en utställning m m

.
Så var den gjord, vernissagen på min utställning på Galleri Kronan i Norrköping med hyfsat mycket publik, invigningstal av Kultur&Fritidschefen Maria Modig och avslutande middag med nästan hela min härliga familj i Knäppingsborgskvarteret krogmiljö.Faksimil ur NT den 1 september 2018

... och så en recension i Kultursidan.nu


Jag känner mig verkligt nöjd med mitt eget arbetsbeting, bättre än så kunde jag inte göra det. 
Nu kan jag koppla av en stund t ex med en sedan länge eftersatt gräsklippning vid Stugan, rena rama djungeln att åtgärda.Ett arbete som endast en Klippo samt egen stor insats gemensamt kan klara av. Nästan tre timmar tog det ändå och ovanpå detta måste jag dessutom återkomma inom en vecka eller så för att ta tag i det hela igen eftersom många tuvor består och kommer att resa sig igen så snart jag vänt ryggen till.

Lite senare ...Nu har jag varit nere på Ödeshögs räddningsstation och räddat en ung sparvhökshane som kommit innanför portarna av misstag. Manskapet hade påbörjat en evakuering av fordon från den stora hallen, men jag lyckades fånga fågeln mot ett fönster varefter den genast återfick friheten och snabbt tog hög höjd och försvann bland molnen mot söder till personalens förtjusning och lycka-till-önskningar.
Lyckat för alla parter alltså!

3 kommentarer:

 1. Hejsan

  Jag satsar på att kommentarsmodulen är i operativt skick.

  Allt verkar avlöpt bra med ditt måleriska kraftprov. Fint att höra.

  Snygg räddning av ung sparvhökshane. Njöt av två sådana bevingade skönheter i finvädret igår men insåg snabbt när plötsligt en rejäl fartökning vidtog att den jagade var en gök (1k - signifikant vit nackfläck). Det blev en både lustig och luftig dans därute över inägan i vilken sparvhöken faktiskt blev utmanövrerad (min tolkning). Kanske det var mer lek än allvar, ett träningspass till bägges nytta. Dramatiskt ändå.

  SvaraRadera
 2. Hej Gebbe!

  Grattis till din lyckade och uppskattade utställning på Galleri Kronan i Norrköping.

  SvaraRadera
 3. Stort tack Thord! Och härmed kan du också se att allt fungerar till belåtenhet numera när det gäller kommentarer. Skönt!

  SvaraRadera