söndag 7 juni 2009

7 juni - Naturnatten & sport o sånt

Låt mig först tröska igenom känslorna efter helgens sportevenemang.

Man kan inte vinna allt. Ibland är motståndaren bara bättre och så var det faktiskt både vad beträffar VM-kvalet i fotboll där Sverige förlorade slarvigt mot Danmark och för "en-av-stunden-tagen" Robin Söderling mot Federer i Franska Öppna i tennis. Kul ändå att svensk sport står sig som den gör, tycker jag.

Till "viktigare?" saker.

Samling vid Örnslid på Omberg för vår vandring under Naturnatten.

Naturnatten - Naturskyddsföreningens nya satsning i traditionsskapande åtgärder - gick av stapeln i fredags kväll för andra året även i Ödeshögs krets. Liksom förra årets mycket lyckade utflykt engagerade vi också i år naturguiden Lars Frölich, som berättade om "Bröllop på Omberg" och vi startade vår vandring vid Örnslid för att avsluta den på stupen vid Marbergen med en otroligt lyckosamt vältajmad solnedång över Vättern, vilket överraskade oss alla såsom en skänk av ljus och stillhet mitt i ett flera dagars svart regnande och stormande.

I överraskande vackert väder intog vi vår matsäck på stupen vid Marbergen på Omberg.

Det blev en botanisk miniatyrresa med berättelser om esparsett och purpurknipprot vid Storpissan, om sårläka och strävlosta på skogsstigen och brudbröd och fältmalört på klipphyllan.

Till nationaldagsfirandet behövde vi i lugn och ro hemmavid Ulla och jag för att åter orka satsa på dagen idag, då vi var värdar för Ödeshögs skidklubbs söndagliga tipspromenad vid Skönatorpet.

Nog har vi varit aktiva i helgen alltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar