tisdag 14 september 2021

14 september - Naturmorgon sänder från Tåkern lördag 18 september

På lördag, tidigt som sjutton, ska jag vara på plats i Tåkerns vass tillsammans med Naturmorgon för direktsändning i P1.

Det ska handla om Tåkern i allmänhet och dess skäggmesar i synnerhet och tillsammans med Mats Ottosson ska jag berätta den spännande historien om artens invandring och förekomst medan medlemmar i Tåkerns fältstation visar och berättar om ringmärkning och annan forskning vid sjön. Jag hoppas att det låter spännande och att vi får en fin morgon tillsammans.

Idag passade jag på att reka lite ute i vassen under vår gemensamma tisdagspromenad med Lars, Sverker, Karin och hustru Ulla. Skäggmesar såg vi flera och ganska väl också. Det börjar röra på sig i vassen.

Här är några snabbisar som jag gjort ur huvudet efter hemkomsten.


Akvarellskiss - skäggmesar.

Det är tänkt, enligt Mats förslag, att jag ska ha med mig skissblocket för skäggmesstudier på lördag ... hur nu det ska se ut i radio och därför har jag tränat upp mig en smula idag.

Vi hörs lördag morgon kl 06.10 i P1.

Under hemfärden brakade bilen ihop. Motorhaveri med påföljande bärgning, försäkringsärende, bilverkstad och hyrbil. Efter nästan sex timmar är vi äntligen hemma. Helt slut i knopparna. Men det är en helt annan historia förstås och den är nog färdigberättad redan så här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar