tisdag 12 januari 2021

12 januari - Inomhus

Ibland är det bäst att stanna inomhus. Igår till exempel var en sådan dag. Snön som lade sig så fint, nästan en decimeter djupt, fick tyvärr inte bli långlivad, snöfallet följdes under eftermiddagen av kraftigt regn och allt det sköna vita blev till grå modd och slask

Busväder.

Idag på morgonen har himlen klarnat, kylan är på väg tillbaka och jag landar efter en varsam halkkörning arla morgonstund hemma hos Karin och Sverker just när solen bryter horisonten.

*

Nu är jag tillbaka i ateljén. Jag fortsätter med inomhusbestyr en stund, tar tag i lite gammal disk i köket, vattnar blommor och plockar fram en amaryllislök som har stått på undantag under höst och förvinter. Löken känns kraftig och matad och det ska bli spännande att se vad som blir.


Den här amaryllisen vårdar jag år efter år. Tyvärr är det mycket köp, slit och släng när det kommer till inomhusväxter, vilket jag försöker motarbeta genom att ha lite tålamod. Det brukar löna sig att ge tid för paus och återhämtning.

Mina växter som står på vinterförvaring i ateljén mår bra överlag i år och nu när ljuset kommer tillbaka besvarar de mina ansträngningar av vård och omsorg.

Kamelian slår just nu ut sina vackra blommor.

"Potatisträdet" likaså.

Du är välkommen att njuta med mig, men ring först: 070-6781721

2 kommentarer:

  1. Hej Gebbe!

    Sent omsider men ändå: God fortsättning på det nya året 2021.

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma Thord. Så långt verkar ju min kommentarlänk fungera. Skönt så./Gebbe

    SvaraRadera