fredag 29 mars 2019

29 mars - Från det ena till det andra

.



Jag börjar med att påminna om Earth Hour imorgon kväll i Ödeshögs kyrka och vill hälsa er alla varmt välkomna till en eftertänksam, viktig och skön stund.



Häromdagen vid passage över Heda, mellan Rök och Alvastra noterade jag att det här gamla slitna och lite annorlunda proportionerade huset är under vacker renovering.
Så vackert det blir, tänker jag och så spännande att en klassisk gammal metod för putsunderlag åter kommer till heders, med hönsnät och vass. Det bara måste bli perfekt!
Enligt vad jag hört är det Anders Murare från Boxholm som är hantverkaren - rätta mig om jag har fel.



Glansveronika, Veronica polita.

På den lilla gräsplätten vid min p-plats blommar nu en tuva trädgårdsveronika förföriskt vackert. Det bara lyser av himmelsblått på backen. 
Veronikor är spännande blomster och trädgårdsveronika extra så eftersom den är så himla variabel.

Senare tillägg: Att lära sig något nytt varie dag är min paroll. Sålunda har jag nu för framtiden lärt mig att växten ovan heter glansveronika, Veronika polita, och inte något annat. Man jag ändrar inte i originaltexten, det kan vara intressant att se historien.

Glansveronika står som sällsynt i floran och jag har aldrig noterat den tidigare. När jag nu kikar runt lite på gräsmattorna och i rabattkanterna i Ödeshögs centrum konstaterar jag att den minsann inte är sällsynt här. Jag hittar flera exemplar lite här och där. Nu när de blommar rikligt och ganska konkurrensfritt är de tydliga att se. 
En ny veronika för mig alltså och kanske ny för Ödeshög också. Det ska jag försöka ta reda på.
Så kul!

Vi ses väl imorgon då? Earth Hour menar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar