torsdag 6 december 2012

6 december - Tallbit och rapphöna

.

De är kvar på Omberg, tallbitarna, så ännu finns chans att studera dem. Jag såg på tre platser runt Hjässatorget idag i snöstormen, sammanlagt ungefär 20 fåglar; alla högt uppe i de högsta grantopparna.
Passa på, det kan dröja många årtionden igen innan chansen återkommer.Långt därute i utsattheten kurar sju rapphöns. De håller till på flacken där vinden har piskat undan snön från stubben.

Efter tips av fikakamraten Bo så tog jag rundan ut över slätten och lyckades hitta kullen av rapphöns som han meddelade om igår. Också de i snöstorm.

Ja, det är verkligen hårt väder just nu. Även idag nämligen har det snöat hela tiden trots besked om motsatsen i gårdagskvällens prognos för området. Och med snön följer också pinande vind.
Idag tror jag det handlar mest om Vättersnö, men även om,  tycks det inte finnas någon ände. Nu har det kommit minst en halvmeter och detta på bara en vecka, det var under förra torsdagen som det smög igång. Man fattar inte riktigt.
Det börjar närma sig kaos överallt i våra samhällen. Snöröjet hinner inte med, inte hemma hos oss mellan husen heller. Det blir allt mindre med utrymme kvar mellan alla snöhögar och vallar. 
Usch! Det är ju ännu bara början av december. Vart ska detta ta vägen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar